Calculatoarele, masinile de spalat, telefoanele mobile, frigiderele au devenit indispensabile. Ce ne facem noi fara telefonul mobil? Cine stie...poate ne suna seful pentru o marire de salar, ei nu ar fi chiar asa o surpriza sau poate un prieten care doreste sa stea la o poveste sau chiar mama care doreste sa vada ce mai faci. Nu mai zic de calculator. A devenit foarte important. Pai ce ne facem noi fara facebook, hi5...etc...etc. Am si eu cont pe facebook si pe hi5. De ce? La inceput din pura curiozitate. Apoi am inceput sa comunic, sa-mi fac prieteni. De fapt...asa au inceput toti, din pura curiozitate, apoi si-au dat seama ca e mult mai comod asa. Nu este rau sa comunici, sa socializezi, dar consider ca poti sa o faci si fata in fata. Am intalnit prieteni care au fost foarte povestitori pe calculator, dar cand ne-am intalnit, nu stiu de ce...erau foarte tacuti. Parca au epuizat toate povestile pe facebook. E mult mai usor sa dai un "like", "copy-paste", "refresh", decat sa ai un dialog deschis cu omul langa tine.
Da, sunt foarte importante si masinile de spalat si frigiderele, dar ce se intampla daca brusc se ia curentul? Hai ca telefonul mobil il putem folosi, dar celelalte lucruri? Cum compensam noi atunci lipsa acestor "indispensabilitati"?
Traim intr-o lume moderna, intr-o continua schimbare. Ne dorim sa avem cat mai multe aparate si pentru a nu fi vazuti drept "invechiti". Chiar daca ne costa o avere suntem dispusi sa cheltuim sume enorme pentru a le avea fie din comoditate fie pentru ca suntem foarte ocupati.
Consider ca lumea de azi se imparte fie in oameni foarte ocupati, fie in oameni prea statici. Probabil ca eu sunt in momentul de fata mai statica de am avut timp sa scriu pe blog. Am intrat pe calculator ca sa fac lucrul asta. Deci...e un rau necesar?
"Vom sfarsi printr-un dezechilibru fatal, datorat unei mici nereguli. Ne va ucide disparitia temporara a hartiei igienice, suspendarea productiei de frigidere sau scumpirea brusca a indispenabililor. Vom cadea in fandacsie din te miri ce si vom sucomba de-adevaratelea din cauza unei nenorociri mai curand inchipuite. Printre supravietuitori, nu se vor numara decat cateva triburi robuste si firile boeme care n-au apucat sa aiba tabieturi..."
Andrei Plesu din "Note, stari, zile (1968-2009)"