vineri, 25 februarie 2011

Hai la o "injuratura" frateee...

Vad ca devenim din ce in ce mai "elevati" in vorbire. Se foloseste mult... organul...in fine...il avem, trebuie si el folosit cumva. In general sexul e foarte important, nu numai in vorbire, dar sa nu ne abatem prea mult de la subiect...
Pana la urma de ce sa vorbim frumos cand putem sa injuram?! E mult mai simplu, nu?
Greseli sunt si vor fi in modul de exprimare, doar nu suntem perfecti. Chiar ieri am fost corectata, asta e...imi asum greseala si incerc sa ma corectez. Dar de aici pana la a folosi in mod intentionat, pentru ca nu mai este vorba de o scapare, cuvinte abjecte...totusi e o diferenta.
Fie ca merg pe strada, in autobuz, nu mai vorbesc de retelele de socializare unde organul este dus la rang de zeu...
Acuma ma mai intreb de ce se injura invers...adica barbatii folosesc organul feminin si femeile pe cel masculin, bine nu e o regula, dar intr-un fel e de inteles, nu?

In fine, dar oare ce m-a apucat...sa ma gandesc la asa ceva. Probabil ca ma deranjeaza putin urechea la atata bataie de joc. Fie ca e vorba de limba sau de orice altceva. Pana la urma e bine uneori sa nu cercetezi anumite lucruri, pentru ca s-ar putea sa te "zgarie" mai tare urechea...

"Nu cerceta aceste legi,
Ca esti nebun cand le intelegi!..." George Cosbuc

5 comentarii:

  1. Ai scris postul ăsta special pentru a fi înjurată? Dacă vrei să revină un vizitator pe blogul tău scoate video-ul de pe youtube. E foarte enervant ca cineva care ascultă muzică să intre pe un site cu video-uri care au activat autoplay. Mai degrabă îţi vine să închizi pagina decât să cauţi să închizi muzica de pe site.

    RăspundețiȘtergere
  2. E foarte simplu...iancuberila, poti da stop autoplay sau ai putea sa nu mai accesezi pagina mea.
    Referitor la ceea ce am scris, chiar nu ma intereseaza daca sunt injurata. E ceea ce cred eu si nu ma deranjeaza sa o spun cu voce tare.
    Oricum, iti multumesc pentru comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Is placut surpins cand vad cum cineva care altadata scria de dragoste, iubire (subiecte nobile si universale) isi schimba tematica si abordeaza topici cu tenta sociala, poate chiar moralizatoare. Dar schimbarea e de bun augur(parca asa se zice,nu?) pt ca aduce inovatii la nivel cognitiv, compartamental si mai ales emotional. Nu e tocmai rau sa injuri. Te descarci de "energii negative", e chiar si o nevoie(o refulare?) a individului de-a arata ca societatea moderna plina de restrictii si norme mai lasa totusi si "spatii" unde OMUL se poate manifesta irational si nepervertit.
    Desigur ca pudibonzii raman consternati cand citesc/aud "Balada Pizdei" sau "Povestea Povestilor", adevarate ode aduse organelor.
    Asadar, trivialitatile, injuraturile si sudalmele is receptate identic de fiecare dar "digerate" atat de diferit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce sa zic, Alin...se mai schimba omul.
    E normal ca Omul sa se exprime intr-un fel sau mai bine zis sa-si manifeste nemultumirea prin diverse metode. Mi s-a intamplat si mie sa scap cate o injuratura de toata frumusetea. Pentru ca oricat de "pudibond" ai fi nu poti sta pasiv la ceea ce se intampla in jurul tau. Da...iti vine sa injuri si sa bati pe toata lumea, e adevarat. Dar in momentul cand aceste injuraturi, trivialitati le auzi la tot pasul...atunci devine deranjant. Nu poti termina o fraza fara sa incluzi si o "sudalma" in ea. Asta ma deranjeaza. Si cel mai deranjant este faptul ca ne complacem in asa ceva. A devenit ceva normal sa injuram.
    Asta este. Mi-am spus punctul de vedere. Nu toata lumea trebuie sa fie de acord cu acest lucru. Avem pareri diferite, nu?
    Sa traim bine...

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce sa zic, Laura... schimbarea omului e relativa?
    Nu-i normal ca Omul sa se exprime trivial la tot pasu, doar ca abuzul de injective si vulgaritatii provoaca mult asteptata iesire din pasivitate. In sfarsit nu ne mai complacem si ne exprimam nemultumirea si dezaprobul in speranta ca semenii nostri se vor sensibiliza si ne vor sesiza naduful.
    Dar oare cat de activa trebuie sa fie iesirea din pasivitate sau cat de pasiva ar trebui sa fie afirmarea actiunii, a activitatii(Ghandi e cel mai bun ex).
    Ce pe tine te deranjeaza poate pe altii incanta, si da a devenit normala injuratura nu si pasivitatea.

    Sa traim intens si fara regrete...

    RăspundețiȘtergere