vineri, 12 februarie 2010

Florile si dragostea

Imi place mult sa abordez acest subiect. Imi plac florile, mult si dragostea la fel de mult...daca poate sa-ti placa dragostea, in fine...mai mult sa o simti.
Ne place mult sa oferim flori. Inca de mici oferim flori mamei, profesoarei, mai apoi unei prietene, colege.
A darui o floare e un gest minunat. Mai mult decat orice alta semnificatie, florile reprezinta simbolul frumosului si al dragostei.
Se spune ca mirosul florilor alunga spiritele rele si aduce un strop de noroc si prosperitate celei care il poarta. Florile semnifica fertilitate si inceputul unei noi vieti, inseamna sensibilitate, prietenie, romantism, iubire...Ele au puterea de a transmite ceea ce nu poate fi spus in cuvinte. Transmit un mesaj, de cele mai multe ori, de dragoste.
Florile "vorbesc" prin culori, delicatete. Daca sunt ingrijite ele se deschid oferind niste forme si culori minunate. La fel ca oamenii care tresar cand simt fiorul iubirii asa si ele se deschid cand simt ca sunt iubite.
Florile subliniaza tot ce este mai frumos si sublim in natura omului. Ele simt orice atingere, orice vibratie.
„Un camp cu flori, pentru mine, simbolizeaza umanitatea cu toata diversitatea ei, ce ne reprezinta. Asadar, oamenii, precum florile, traiesc pe pamant si isi iau sevele din pamant, unii sunt mai colorati, altii sunt mai uscati, iar printre ei mai exista si buruieni, aflate intr-o relatie de interdependenta. Acesta este motivul pentru care iubesc toti oamenii, precum iubesc toate florile...” - Maria Chiray, horticultor
Iubiti florile si iubiti-va mult...

Un comentariu:

  1. Dragostea este in stransa legatura cu frumusetea, iar florile reprezinta frumusetea

    RăspundețiȘtergere